Εν τόπω στυγερώ - En un sitio atroz - In a flagitious place - Dans un lieu abominable

Σκέψεις - Thoughts - Pensamientos - Réflexions - Riflessiones - мысли

My Photo
Name:
Location: Πλανήτης Γη - Tierra - Terre - Earth

Tuesday, November 21, 2006

Οι ελληνικές "δυνάμεις καταστολής" ή αλλιώς οι πραιτοριανοί της εκάστοτε κυβέρνησης (κατά κόσμον αστυνομία,ΜΑΤ,ασφάλεια κτλ κτλ) για άλλη μια φορά δείξανε το αληθινό τους πρόσωπο. Αυτό του φασισμού τους και της βίας. Όχι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και ο κύπριος φοιτητής δεν ήταν ο μόνος ο οποίος δέχθηκε ξυλοδαρμό. Αυτά συμβαίνουν καθημερινώς αλλά τα θύματα είναι είτε μετανάστες, είτε τσιγγάνοι, είτε μέλη "ακραίων" πολιτικών ομάδων τις οποίες ως γνωστόν τα ΜΜΕ όχι μόνο αγνοούν αλλά και πολεμούν. Τώρα που έτυχε να είναι ένας "από αυτούς" καταλάβαν πως η αστυνομία είναι μια οργάνωση τρομοκρατίας και φασισμού. Θα μιλήσουν βεβαίως πάλι για μεμονομένα περιστατικά, για μερικούς κακούς ασφαλίτες οι οποίοι θα φάνε 2 μήνες με αναστολή και θα επανέλθουν στην δουλειά τους για να χτυπάνε και να βασανίζουν τους σωστούς ανθρώπους. Για όσους δεν είναι πεπεισμένοι για το τι συνέβη, δείτε την μηνυτήρια αναφορά των πανεπιστημιακών που ήταν μάρτυρες.


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τον ξυλοδαρμό φοιτητή

Προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 20/11/2006

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ:

Γιάννη Μυλόπουλου, Καθηγητή Α.Π.Θ., Προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ)

Δημήτρη Χασάπη, Επίκουρου Καθηγητή Α.Π.Θ., Γραμματέα του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού του Α.Π.Θ. (ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ)

Ελευθερίας Καρνάβου, Καθηγήτριας Α.Π.Θ., μέλους του Δ.Σ του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού του Α.Π.Θ., (ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ)

Γιάννη Κρεστενίτη, Καθηγητή Α.Π.Θ., μέλους του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού του Α.Π.Θ., (ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ)

Γλυκερίας Καλφακάκου, Καθηγήτριας Α.Π.Θ.

Ελένης Χοντολίδου, Επίκουρης Καθηγήτριας Α.Π.Θ.

Γιώργου Διβάρη, Επίκουρου Καθηγητή Α.Π.Θ.Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006 το βράδυ, μεταξύ 22.15 και 22.30 και καθώς επιστρέφαμε από τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, γίναμε μάρτυρες άγριου ξυλοδαρμού ενός νεαρού. Το περιστατικό συνέβη επί της οδού Αγγελάκη, λίγα μέτρα μετά το Ξενοδοχείο ABC.
Ο νεαρός αιμόφυρτος και με χειροπέδες, κακοποιούνταν βάναυσα από άτομα με πολιτικά ρούχα και μάσκες στο πρόσωπο, οι οποίοι μας δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί. Ο άγριος ξυλοδαρμός συνέβη παρουσία ένστολων αστυνομικών και ενός τουλάχιστον αξιωματικού τους.
Το βίαιο περιστατικό επιβεβαιώνουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές του ΑΛΦΑ (Δελτίο Ειδήσεων των 8 μ.μ. της 18/11/06), του ΜΕΓΚΑ (Εκπομπή ΜΕΓΑΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ώρα 8 π.μ. της 19/11/06), του ΣΤΑΡ (Δελτίο Ειδήσεων των 1 μ.μ. της 19/11/06) και άλλων τηλεοπτικών καναλιών.
Δηλώσαμε στους αστυνομικούς τις ιδιότητές μας και διαμαρτυρηθήκαμε για το δημόσιο βασανισμό ενός κρατουμένου και μάλιστα υπό την επιτήρηση αξιωματικών της αστυνομίας, ζητώντας να τηρηθεί η νομιμότητα και να κληθεί ασθενοφόρο, καθώς ήταν φανερό ότι ο νεαρός αιμορραγούσε και καλούσε τους περαστικούς σε βοήθεια.
Οι μασκοφόροι δράστες απάντησαν στη διαμαρτυρία μας με προπηλακισμούς, χυδαίο υβρεολόγιο και απειλητικό τρόπο, εκτοξεύοντας σεξιστικά υπονοούμενα εναντίον των καθηγητριών, καθώς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το επάγγελμά μας. Οι ένστολοι αστυνομικοί από την άλλη πλευρά προσπάθησαν να μας απωθήσουν και να μας απομακρύνουν, δηλώνοντας ότι δήθεν δεν συμβαίνει τίποτε κι ότι το επεισόδιο δεν μας αφορά. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ένστολοι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί, αρνήθηκαν να μας ανακοινώσουν το όνομά τους και δεν έφεραν κανένα στοιχείο από το οποίο θα μπορούσε να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους.
Στη συνέχεια οι μασκοφόροι επιβίβασαν τον τραυματία σε αυτοκίνητο με πινακίδες ΚΙΕ 4265 και απομακρύνθηκαν από τον χώρο του επεισοδίου.
Ζητήσαμε από παρευρισκόμενο ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας (επί των επωμίδων του ένα χρυσό αστέρι) να ενημερωθεί για το γεγονός ο Εισαγγελέας και η απάντηση του ήταν «δεν ξέρω τίποτα», ενώ ταυτόχρονα εισήλθε στο ισόγειο του ξενοδοχείου ABC.
Επιδιώξαμε επικοινωνία με τις Εισαγγελικές αρχές αρχικά τηλεφωνικά (τηλέφωνα 2310 507129, 2310 520138, 2310 520092, 2310 520 235) και, στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα τηλέφωνα δεν απαντούσαν και στο Δικαστικό Μέγαρο υπήρχαν μόνο οι φρουροί αστυνομικοί.
Την Κυριακή το πρωί ορισμένοι από εμάς επισκεφτήκαμε και αναγνωρίσαμε τον τραυματία νεαρό στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται. Ο νεαρός είναι Κύπριος, λέγεται Αυγουστίνος Δημητρίου και έχει έρθει στην Ελλάδα για σπουδές εδώ και 10 ημέρες.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες στους δράστες των παραπάνω πράξεων.

Θεσσαλονίκη 20/11/06

Με τιμή
Γιάννης Μυλόπουλος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Δημήτρης Χασάπης, Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ.
Ελευθερία Καρνάβου, Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Γιάννης Κρεστενίτης, Καθηγητή Α.Π.Θ.
Γλυκερία Καλφακάκου, Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Ελένη Χοντολίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Γιώργος Διβάρης, Καθηγητής Α.Π.Θ.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home